Axi_Repçi
Mesaj Sayısı : 1369 Yaş : 39 Nerden : Tekirdağ / Çorlu İş/Hobiler : Raşel Kalfası Lakap : Dj-TövßéKaR axarayliii-68 2oo8 - 2o11® MeLaNKoLiq PeSiMiST ღ Rep : 1629 Kayıt tarihi : 30/12/08
| Konu: İyilik yap denize at Ptsi 06 Nis. 2009, 01:57 | |
| Birgün Cüneyd-i Bağdadi Hazretleri bir deniz kenarına gitmiş. Bir mecusi bol miktarda yem almış, denizdeki balıklara yem atıyormuş. Cüneydi Bağdadi Hazretleri; Ne yapıyorsun? diye sormuş.
Mecusi; Yem atıyorum, sevap kazanacağım,diye cevap vermiş.
Cüneyd-i Bağdadi hazretleri; Senin sevap kazanman için, evvela iman etmen lazım. Sen müslüman değilsin, hangi sevaptan bahsediyorsun, demiş.
Mecusi bakmış bakmış; Peki benim bu balıklara yem verdiğimi Allah görüyor mu? diye sormuş.
Cüneydi Bağdadi Hazretleri; Vallahi billahi görüyor, Onun bilmediği, Onun görmediği bir şey yoktur ki,demiş.
Mecusi; Bu da bana yeter, demiş.
Aradan üç beş sene geçmiş, Cüneyd-i Bağdadi Hazretleri Hacca gitmiş, tavaf ederken bakmış, mecusi de tavaf ediyormuş. Cüneyd-i Bağdadi Hazretleri; Burada senin ne işin var, diye sormuş.
Mecusi; O beni gördü, demiş.Sen gittikten sonra içimde bir nur parladı, baktım balıkların hepsi kelime-i şehadet getiriyor, ağaçlara baktım, kelime-i şehadet getiriyor, ben de kelime-i şehadet getirmeğe başladım. Senin Rabbin beni gördü, O gördüğü için de buraya geldim, demiş. Ve sana bir nasihat vereceğim, diye ilave etmiş:
İyilik yap, denize at, balık bilmezse, Halık bilir. | |
|