ARABESKRAPiN YENİ FORUMU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ARABESKRAPiN YENİ FORUMU

TÜRKİYENİN YENİ ARABESKRAP MERKEZİ

AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Hz İbrahim VE mecusi

YazarMesaj
Axi_Repçi
DeSaRj OnLiNe
Axi_Repçi

Erkek
İş/Hobiler : Raşel Kalfası
Lakap : Dj-TövßéKaR axarayliii-68 2oo8 - 2o11® MeLaNKoLiq PeSiMiST ღ
Rep : 1629

Hz İbrahim VE mecusi Empty
MesajKonu: Hz İbrahim VE mecusi   Hz İbrahim VE mecusi EmptyPtsi 06 Nis. 2009, 02:37

Hz İbrahim aleyhisselam dönemin de ateşe tapan mecusinin biri karnının aç olduğunu , misafir kalmak istediğini peygambere bildirir.Hz İbrahim ise" müslüman olursan seni misafir ederim "der. o zaman mecusi gerisin geriye döner ,gider.

Allahu teala İbrahim aleyhiselama şu vahyi indirir." Neden onu misafir etmek için dinini değiştirmesini şart koştun ey ibrahim.Bana bakmadın mı.70 senedir bni kabul etmdiği halde ben ona rızkını veriyorum.Sen ise onu bir gün bile misafir etmeye ,karnını doyurmaya yanaşmadın."

Hz İbrahim bu ilahi uyarıyı alınca derhal adamın peşine düştü.Onu bulup evine getirdi.Karnını doyurdu ve misafir etti.Mecusi niye böyle yaptın diye sual ettiğin de peygamber başından geçenleri bir bir anlattı.O zaman mecusi duydukları karşısında duygulandı ve "Allah benim hakkımda böyle mi konuştu.Benim gibi kendini inkar eden biri yüzünden senin gibi bir dostuna ikaz da mı bulundu.O halde bana dinini öğret,ben de müslüman olacağım" dedi.

bostan..

Eski ümmetlerde geçen bir kıssa da.Bir alim ve bir de kafirin olayı şöyle anlatılır.Alim zat her defasın da günah işleyen adamı uyarırmış.Bir gün vallahi seni Allah affetmeyecek demiş.Allahu teala mahşer günü alime cehennemi günahkara da cenneti göstermiş.Alim olan hikmetini sorunca Allah buyurmuş ki; sen kim oluyorsun da benim adıma ahkam kesiyorsun.” Cvevabını almış
https://arabeskrep.forum.st

Hz İbrahim VE mecusi
1 sayfadaki 1 sayfası